19 Mayıs 2014 Pazartesi

Termal Transfer Ribon

Termal transfer baskı yönteminde kullanılacak etiketin özelliğine bağlı olarak uygun ribonun kullanılması gerekmektedir. Uygun ribonun kullanılması doğru baskı alınabilmesi için önem taşımaktadır. Wax Ribon, Resin Ribon ve D110A Resin Ribon olmak üzere 3 çeşitte bulunan ribonlar kullanılan etikete göre değişiklik göstermektedir.

Termal Tranfer Ribon’un çalışma şekline bakıldığında ise polyester film üzerinde katı halde bulunan mürekkep, termal yazıcı kafa aracılığıyla ısıtılır ve sıvı hale gelmektedir. Etiketin yüzeyine transfer edilerek de baskı sağlanır. Barkod yazıcı, ribon ve etiketin uyumlu olması istenilen kalitede baskı alınabilmesini sağlamaktadır. Termal Transfer baskının uygulama alanlarında ise barkod yazıcılar, etiketleme makineleri, bilet sistemleri, plastik kartlara yapılan baskılar, ambalaj filmleri üzerine yapılan baskılar ve grafik sanatları yer almaktadır.


Termal Transfer baskı düz etiket kağıdından sentetik etiket kağıdına kadar her türlü baskısız etiket malzemede en iyi sonucu verdiği gibi termal transfer etikette ribonla baskı alındıktan sonraki kullanım süresi termal etiketle kıyaslandığında daha uzun olmaktadır.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder