23 Mayıs 2014 Cuma

Barkod Yazıcıların Özellikleri Nelerdir?

Günümüzde hemen her alanda kullanılan barkod, farklı kalınlıklardaki dik çizgi ve boşluklardan meydana gelmektedir. Bilgilerin otomatik ve hatasız elektronik bir ortama geçişini sağlayan barkod sistemi aracılığıyla stok takibi, ürün takibi, ürünlerin fiyat bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir.

Barkod yalnızca o ürün bazında bir referans numarası içermesi gerektiği gibi ürün kodu ya da ürünle ilgili detayları kapsamamalıdır. Barkodu oluşturan referans numarasıdır ve kullanılan firmaların bilgisayarına bu referans numarası ile tanıtılmıştır. Barkodların basıldığı etiketler ise barkod yazıcıların yardımıyla sağlanmalıdır. Barkod yazıcılar farklı türlerde etiketlere baskı yapabilme, termal baskı yapabilme, hızlı baskı yapabilme ve etiketleme maliyetlerinin düşük olması gibi özelliklere sahiptir.


Barkod yazıcıların endüstriyel çeşitleri de bulunmaktadır ve bu sebeple üretim ve depo gibi endüstriyel alanlarda kolayca tercih edilmektedir. Barkod yazıcıların en önemli özelliği arasında etiketleme maliyetlerine olan etkisidir. Barkod yazıcılar ile karton ve baskılı etiket yapılabildiği gibi istediğiniz boyut ve ürünlere uygun bir şekilde tasarlanması sağlanabilmektedir.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder