26 Mayıs 2014 Pazartesi

Barkod Müracaatlarında Dikkat Edilecek Hususlar

Barkod sistemi her firma tarafından kullanılmaya başlanılan uluslararası bir yöntem olarak bilinmektedir. Barkodlar farklı kalınlıktaki çizgi ve boşluklardan oluşmaktadır ve barkod sistemi sayesinde tüm verilerin otomatik ve hatasız bir biçimde elektronik bir ortama aktarılması sağlanır.  Önceleri ürün bilgileri gibi dikkat gerektiren noktaların manuel girilmesi hata oranını oldukça arttırırken barkod sisteminin kullanılmasıyla bu oran sıfıra yaklaşmıştır.

Barkod sistemi uluslararası bir sistem olduğu için Türkiye’de kullanılan barkodlu ürünler tüm dünyaya pazarında ithal edilebilir.  Barkod numarasını almak istediğinde ise bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin; firmalar ürün miktarını ve diğer yıllarda kullanılabilecek barkod adedine göre müracaat etmelidir. Seçilecek firma kod numarasına göre 7 basamaklı, 8 basamaklı ve 9 basamaklı barkod kullanma hakkı bulunmaktadır. Tartılarak satılan ürünlerde TOBB’ne üyeliğinizin olmasının yanında eğer üyeliğiniz varsa her ürün için ürün numarası talebinde bulunulur. Diğer yandan firma kod numarası yaklaşık 1 hafta sonra alınabilmektedir ve firma kodunuz bulunuyorsa 2 gün içinde barkod filmi hazırlanıp gönderimi yapılabilmektedir.


Ayrıca tartılarak satılan ürün gramaj ağırlığına bağlı olarak fiyat değişken olduğu için barkod filmi hazırlanmamakla birlikte teraziye ürün bilgileri, kg fiyatı ve ürün kod numarası girilmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder