30 Mayıs 2014 Cuma

Etiket Çeşitleri

Etiketler genel olarak her ürünün arkasında yer almaktadır. Barkod olarak da adlandırılan etiketler sayesinde firmalar otomatik bilgi girişini hızlı bir şekilde sağlamaktadır. Etiketler üzerinde bulunan inceli ve kalınlı çizgilerden meydana gelen barkodlar, ürünlerin fiyatı değil de ürünlerin referans numaraları hakkında bilgi içermektedir.  Termal ve Termal Transfer etiket olarak ikiye ayrılan etiketlerin kendi içlerinde de birçok çeşidi bulunmaktadır.

Termal Etiket çeşitleri arasında Eco Termal Etiket, Semi Termal Etiket, Lamine Termal Etiket ve Termal Karton Etiket bulunmaktadır. Eco Termal Etiket, bir kağıt üzerine termal lamine edildiği gibi nem, alkol, ışık ve ışığa karşı duyarlıdır. Ayrıca kendine kendine kararma özelliği olduğu için gıda ve tekstil gibi çok çabuk tüketilen ürünlerde kullanılır. Semi Termal Etiket ise üst yüzeyi korumalı termal olan uzun süre dayanabilmektedir. Eco Termal gibi kararma özelliğinden dolayı gıda ve tekstil gibi çok çabuk tüketilen ürünlerde tercih edilir.


Lamine Termal Etiketler, her iki yüzeyi korumalı olan termaldir. Diğer etiketlere göre dayanma süresi daha fazla olan Lamine Termal Etiketler, nem, alkol ve ışık ve ısıya dayanıklıdır. Ayrıca Lamine Termal etiketler en fazla 6 ay raflarda durabilen ürünlerde kullanılması gereken etiket türüdür. Termal Karton Etiketler ise üst yüzeyi korumalı, yapışkan özelliği olmayan, üst yüzeyi mat olan ve çeşitli ağırlıkta bulunan etiket çeşididir. Bu çeşit termaller daha çok tekstil alanında kullanılan etiketlerin ham maddesi olarak bilinir. Diğer yandan Termal Transfer Etiketlerde ise hamur etiket, vellum etiket, kuşe etiket, farma etiket, japon akmaz gibi etiketler yer almaktadır.       



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder