16 Nisan 2014 Çarşamba

QR Barkod Nasıl Avantaj Sağlar?

İki boyutlu barkod türü olan QR Kod, büyük verileri kod halinde küçültmeyi sağlayan teknolojidir.  QR Kod aslında teknolojinin insan hayatındaki yerini net bir şekilde gösteriyor. Çok büyük verilerin kolaylıkla iletilmesini sağlayan QR Code, gizli verileri de iletmektedir.

QR Kod’lar özellikle cep telefonları ve PDA’lar için geliştirilmiştir. Özel bir yazılımla oluşturulan QR Kod’ların içerisine istediğiniz şekillerde yazılı, görsel, resim, video gibi kısacası elektronik bir ortamda gösterebileceğiniz her şey konabilir.  Bir bakıma QR Kod’lar mobil cihazlar sayesinde bilgiye daha hızlı ve pratik şekilde ulaşmayı gerçekleştirir. Örneğin; karekodlar ile verilen ilanlardan kaç kişinin ilana baktığını görebilir ya da karekod sayesinde size yönlenen kişilerin sayısını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Karekodlarla bilgilerin kayıt altında tutulması, saklanması ve gerektiği zaman kullanılması birçok avantajı olmaktadır.


QR Kod genel olarak ise kişisel olarak tanıtım kartlarında, tekstil ve gıda ürünlerinin içeriklerinde, elektronik eşyaların kullanma kılavuzlarında, tanıtım toplantılarında, süper marketlerde ve ilaç prospektüslerinde karşımıza çıkmaktadır.

Barkod ürünleri ve cihazları hakkında detaylı bilgi almak için akbarkod.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder