21 Nisan 2014 Pazartesi

Barkod Etiket

Etiket, ürünlerin üzerinde yer alan rakam ve çizgilerden oluşan bir sistem olarak bilinmektedir. Etiketler sayesinde ürünlerin bilgisayara aktarılması çok hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Etiketler günümüzde ise her iş kolunda üretim, imalat, satış, pazarlama gibi pek çok alanda belirli bir işin sistemli hale getirilerek ürünlerle ilgili önemli uyarı ve bilgileri içeren unsur olarak kullanılmaktadır. Etiket kullanımı oldukça çeşitli olmakla beraber kullanıldıkları alanlar da fazladır. Aslında etiketler üzerlerine ne basılırsa onunla ilgili bilgi içerdiğinden dolayı genel amaçları bilgi vermektir.

Kullanım alanları olarak da Ürün Etiketleri, Yıkama Talimatı Etiketleri, Demirbaş Etiketleri, Fiyat Etiketleri ve Barkod Etiket en çok kullanılan etiketlerdir. Barkod denilen etiketler imal edilen her üründe mutlaka olması gerekir. Birbirine paralel olan ince ve kalın çizgilerden oluşan barkod etiketleri otomatik veri girişi için idealdir. Etiket basımı ise günümüzde birçok sektörde görülmektedir. Ancak etiket üzerinde var olan çizgiler referans numarasını belirttiğinin yanısıra ürün fiyatını ya da ürün hakkında bir bilgi içermemektedir.


Etiket okuyucular ise iki yönlü ya da tek yönlü olmaktadır. Etiket basımı yapılırken etiket içeriği ve tasarımının kararlaştırılması, etiketin tasarımına uygun olarak boyutuna karar verilmesi ve etiket basımında kullanılacak yöntemin uygun olarak seçilmesine de dikkat edilmelidir. 


Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder