18 Nisan 2014 Cuma

Japon Akmaz Etiketi

Günümüzde özellikle tekstil ürünlerinde ve daha çok giysilerimizde gördüğümüz yıkama talimatları olarak hazırlanan etiketler japon akmaz olarak adlandırılmaktadır. Japon akmaz, hafif yıkama ve ağır yıkama  olarak iki çeşitte bulunmaktadır. Akmazlar yapışkansız olup ürün üzerine dikilerek kullanılmaktadır. Japon akmazlar üzerine özel ribonlar ile baskı alındığı gibi her bir tekstil ürününde bulunması zorunludur. Ayrıca japon akmaz etiketleri her bir üründe 1 adet kullanılmalıdır.


Ürünlerde kullanılan japon akmaz etiketlerin ebatları ise standarttır. Ancak bazen akmaz ebatlarında değişiklik görülebilmektedir.  Her bir tekstil ürünü için ortalama 10 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde Japon akmazlar kullanılmaktadır. Japon akmaz etiketlerin ise sıcağa karşı dayanıklı olması öngörülür. Çünkü tekstil ürünlerinin herhangi bir yıkama ya da ütü ile sıcaklığa maruz kaldığında etkilenmemesi gerekmektedir.

Eğer japon akmaz yıkama talimatı siparişi verirken japon akmazı hangi ürünlerde kullanacağınız, japon akmazı ağır yıkamalı ürünlerde mi yoksa hafif yıkamalı ürünlerde mi kullanacağınıza dikkat etmelisiniz. Ayrıca japon akmaz etiket kumaşını yazdırmak için tercih edeceğiniz ribonların da A kalite olmasına özen gösterin.





Detaylı bilgi almak için tıklayınız.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder