24 Nisan 2014 Perşembe

Neden Barkod?

Değişik kalınlıklardaki boşluk ve çubuklardan oluşmuş bir alfabe aracılığıyla nümerik ya da alfa nümerik herhangi bir verinin kodlanmasında kullanılan semboller barkod olarak adlandırılmaktadır. Barkodlar, barkod okuyucusu denilen sembolleri elektronik ortama aktarmaya yarayan cihazlar tarafından okunduğu gibi barkod yazıcılar tarafından da barkod basımı yapılmaktadır.

Bilgi toplama, depolama işini manuel metotlarla yapmak yerine barkod aracılığıyla yapmanın getirdiği başlıca avantajlar vardır. Öncelikle barkodlar güvenirlik yaratır. Veri girişi barkod okutularak yapıldığında kullanıcıya yanlış ya da eksik bilgi verme gibi bir olasılık bulunmaz. Hatalı veri giriş oranı sıfıra iner. Barkodlar hızlılık kazandırır. Ortalama bir kullanıcı bir bilgiyi manuel olarak bilgisayara 10 saniyede girerken, barkodla bu süre 1 saniyenin altına inmektedir. Ayrıca bilgi girişi yapılırken kullanıcının tüm ürün özelliklerini bilmesine gerek olmadığı gibi herhangi bir özel eğitim alınmasını da gerektirmez. Barkod sistemi getirdiği hız sayesinde işgücünden önemli bir ölçüde tasarruf ettirir. Bu bakımdan ekonomiktir.


Barkodlar kullanıldıkları alanlarda ürünlerin takibini çok daha düzgün ve doğru bir şekilde yapılabilmesinde önemli bir rol oynadığı için oldukça yaygınlaşmıştır.




Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder